Składniki :
- 2 szklanki mąki
- 1/4 szklanki mąki krupczatki
- szklanka cukru
- pół szklanki wody
- 4 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie :
W rondelku umieść kostkę margaryny, dodaj cukier, wodę, zagotuj, a następnie przestudź. Oba rodzaje mąki przesiej i połącz z proszkiem do pieczenia. Dodaj wszystko do wystudzonej masy w rondlu.Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy i dobrze wymieszaj. Z białek ubij pianę i również dodaj do masy, delikatnie mieszając. Przygotuj papierowe foremki jak do muffinów i przelej do nich ciasto. Nastaw piekarnik na 180 stopni i piecz babeczki przez niecałe 20 minut.
Przepis na krem :
- śmietanka kremówka, ok. 5 łyżek
- 100 g masła
- cukier puder, ok. 500 g
- łyżeczka wanilii.
Wykonanie :
Zmiksuj śmietankę na krem, następnie dodaj masło, cukier puder, wanilię. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Krem nałóż fantazyjnie na babeczki przy pomocy specjalnej strzykawki.