photoblog.pl
Załóż konto
Dodano: 24 LIPCA 2012

4

Witam moi drodzy przyjaciele ! :) 

Tu Grucha

 

 

Przepis na gruszkę w czekoladzie :) 

Składniki:  

Gruszka

Czekolada

Nóż 

Sposób przygotowania: 

Stop czekolade i polej obraną gruszkę.

 

SMACZNEGO 

 

 

 

 

 

 

 

Chcę, żebyście mnie poznali, więc coś o mnie  

 

Definicja
Gruszka to owoc drzewa z rodziny różowatych. Występuje na terenach Azji i Europy. Uprawiana jest w sadach, ogrodach i na plantacjach. Istnieje kilka tysięcy jej odmian.
Zastosowanie
Owoce zazwyczaj jedzone są na surowo. Mogą być również pieczone lub suszone. Stanowią dodatek do ciast, tart owocowych, deserów, napojów, kompotów i sałatek owocowych. Ponadto są składnikiem dżemów, konfitur i soków. Z przetartych owoców robi się musy, sorbety oraz sosy. Gruszki można konserwować, suszyć i kandyzować.
Smak
Mają słodki, winny, lekko cierpki smak.
Kolor
Skórka jest zielona, żółta lub brązowa.
Zapach
Charakteryzują sie świeżym i słodkim zapachem.
Kształt
Owoce mają wydłużony, nieco stożkowaty kształt.
Rozmiar
Średnia gruszka waży ok.150 g.

Komentarze

aanoli mniam < 3
24/07/2012 22:26:12
Zarejestruj się teraz, aby skomentować wpis użytkownika imbanana.