photoblog.pl
Załóż konto
Dodane 16 MARCA 2008
1231
Dodano: 16 MARCA 2008

Ciasto z rozpuszczonej czekolady

Ciasto z rozpuszczonej czekolady - składniki 17 dag czekolady deserowej 17 dag masła 15 dag cukru 4 jajka 15 dag mąki masło i kakao do formy. Polewa czekoladowa: 5 łyżek drobnego cukru lub cukru pudru 1.3 tabliczki (13 dag) rozpuszczonej czekolady deserowej 5 dag masła 75 ml mleka (2-proc.) Ciasto z rozpuszczonej czekolady - sposób przygotowania Przygotuj ciasto: czekoladę połam na kawałeczki i stop w kąpieli wodnej. Odstaw, aby przestygła. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Powoli, nie przerywając mieszania, dodawaj płynną czekoladę i żółtka. Połącz z przesianą mąką i ubitymi na sztywno białkami. Prostokątną formę wyłóż pergaminem, posmaruj masłem i posyp cienką warstwą kakao (nadmiar kakao strząśnij). Przygotowaną formę napełnij ciastem, piecz 35 minut w temp. 180°C. Ciasto jest gotowe, jeśli wbity w nie patyczek jest suchy po wyjęciu. Wtedy wyjmij je z piekarnika, usuń pergamin. Ostudzony placek okrój nożem i wyjmij z formy. Zrób polewę: utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. Powoli wlewaj stopioną czekoladę i mleko, nie przerywając przy tym mieszania. Polewą pokryj ciasto. Krój na porcje, gdy polewa zastygnie.

Komentarze

Użytkownik usunięty Chcesz zobaczyć nasze Polskie gwiazdy??? Jeśli tak to wchodz na naszą stronę i zobacz je! Oczywiście komentarz musi być
09/04/2008 18:28:05

Informacje o gotowanie


Inni zdjęcia: ... maxima24... maxima24Słonko świeci to leżaczek akurat halinam... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24... maxima24