photoblog.pl
Załóż konto
Dodane 27 SIERPNIA 2012
170
Dodano: 27 SIERPNIA 2012

MIENSO!

 

Odmian peklowania jest kilka, w zależności od rodzaju mięsa, lokalnych tradycji czy spodziewanego efektu. Różni się ono również pod względem długości trwania.

 

Podczas peklowania należy mięso przewracać co 2 dni, tak by płyn peklujący docierał do wszystkich jego zakamarków. Mięso musi być też dokładnie obciążone jakimś ciężkim przedmiotem, by zminimalizować dostęp powietrza do niego.

 

Proces peklowania mięsa wymaga czasu tak, aby środek peklujący przeniknął w głąb mięsa. Przy czym im większy kawałek mięsa, tym dłużej musi trwać peklowanie.

 

Można to zrobić na trzy sposoby:

- na mokro

- na sucho

- sposobem mieszanym

Komentarze

19sedzina50 aha, lajtowo. ;D hahahhaaaha. ;D
27/08/2012 20:45:11