

Składniki:
Makaron spaghetti
ser gouda -50g
ser pleśniowy lazur- 50g
ser camembert 50g
ser brie 50g
śmietanka 12% - 100ml
natka pietruszki
sól, pieprz, czosnek,
salami paprykowe w plasterkach
1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu
2. sery pokroić na drobne kawałki (szczególnie camembert i brie- pleśniowa skórka się nie rozpuści, musi być drobno pokrojona)
3.na patelnię wlewamy śmietankę oraz dodajemy sery- ciągle mieszamy, aby sery się rozpuściły, ale nie przypaliły
4. sos przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz sporą ilością natki pietruszki
5.Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z sosem i mieszamy, aż całe spaghetti będzie pokryte sosem,
6. wykładamy a talerz, można podaż z czipsami salami
7. Salami czips- plasterki salami smażymy na suchej patelni, aż wytopi się cały tłuszcz, odsączamy na papierowym ręczniku
06/10/2016 21:25:11
06/10/2016 21:21:31
06/10/2016 21:18:18
06/10/2016 21:13:25
06/10/2016 21:07:50
21/06/2013 18:53:16
21/06/2013 18:44:25
20/06/2013 22:33:52
Wszystkie wpisy