Photoblog.pl

Załóż konto

BAZYLIA i OREGANO ... moja bajka 

2016/10/06   

Spaghetti Quattro Fromaggi

« następne   poprzednie »
Spaghetti Quattro Fromaggi

Składniki:

Makaron spaghetti

ser gouda -50g

ser pleśniowy lazur- 50g

ser camembert 50g

ser brie 50g

śmietanka 12% - 100ml

natka pietruszki

sól, pieprz, czosnek,

salami paprykowe w plasterkach

 

 

1.   Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu

2.  sery pokroić na drobne kawałki (szczególnie camembert i brie- pleśniowa skórka się nie rozpuści, musi być drobno pokrojona)

3.na patelnię wlewamy śmietankę oraz dodajemy sery- ciągle mieszamy, aby sery się rozpuściły, ale nie przypaliły

4.  sos przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz sporą ilością natki pietruszki

5.Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z sosem i mieszamy, aż całe spaghetti będzie pokryte sosem,

6. wykładamy a talerz, można podaż z czipsami salami

7. Salami czips- plasterki salami smażymy na suchej patelni, aż wytopi się cały tłuszcz, odsączamy  na papierowym ręczniku


Brak komentarzy

Najnowsze wpisy

Spaghetti Quattro Fromaggi

06/10/2016 21:25:11

Zupa Gołąbkowa

06/10/2016 21:21:31

Hitowy Tort

06/10/2016 21:18:18

Drożdżowa cynamonka

06/10/2016 21:13:25

3
Chałka drozdżowa

06/10/2016 21:07:50

3
Owocowa bomba witaminowa :)

21/06/2013 18:53:16

5
Zapiekane bakłażany z kurczakiem

21/06/2013 18:44:25

Marokańska zupa pomidorowa

20/06/2013 22:33:52

Wszystkie wpisy