jeśli komuś obrzydły pączki, faworki i inne
to polecam coś oryginalnego na jutro
MEKSYKAŃSKIE CHURROS
Do garnuszka dodaj wodę, masło, cukier trzcinowy, cynamon i sól. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gdy wszystko się już połączy dodaj mąkę wsyp wszystko od razu i mieszaj energicznie drewnianą łyżką. Trzymaj na ogniu do momentu, aż uformuje się jedna masa i będzie odchodzić od garnka. Odstaw na 10 minut do wystygnięcia. Następnie dodaj jajko, wanilię i wymieszaj dobrze drewnianą łyżką. Przełóż ciasto do rękawa dekoracyjnego z dużym otworem w kształcie gwiazdki i wyciskaj ciastka o długości 8-10 centymetrów na papier do pieczenia. W garczku podgrzej olej, wrzuć jedno ciastko, sprawdzisz w ten sposób, czy jest wystarczająco gorący. Smaż na głębokim oleju po kilka churros około 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż uzyskają złocisty kolor. Przełóż na ręcznik papierowy aby odsączyć olej. Można posypać cukrem pudrem lub moczyć w gorącej, roztopionej czekoladzie. Smacznego
Użytkownik agapo
wyłączył komentowanie na swoim fotoblogu.