Twórcą tego sosu jest David Ashley, który przemierza świat w poszukiwaniu najlepszych i najwyższej jakości składników. Do sosu Mad Dog Inferno użył, oprócz ostrych papryczek i kapsaicyny, octu z czerwonego wina, dwóch rodzajów importowanych goździków oraz najlepszych przyprawy z Wysp Karaibskich. Ze względu na swój wyjątkowy smak, mimo ekstremalnej ostrości, może być stosowany do doprawiania różnorodnych potraw. Bardzo gęsta konsystencja pozwala na rozsądne dawkowanie sosu.
Mad Dog został uhonorowany szeregiem nagród, m.in.:
2001 rok III miejsce w konkursie stanu Massachusetts The Pig & Pepper
2000 rok III miejsce w konkursie FDM National Hot Sauce, Salsa & Chutney w kategorii bardzo ostrych sosów.
1999 rok - I miejsce w konkursie stanu Massachusettes The Pig & Pepper
1998 rok I miejsce w konkursie stanu Massachusettes The Pig & Pepper
1996 rok - I miejsce w konkursie stanu Massachusettes The Pig & Pepper
1996 rok - specjalna nagroda za najlepszą ostrość w konkursie stanu Massachusettes The Pig & Pepper
Sos ten był prezentowany także w telewizji m.in. w "The Today Show" i "Live With Regis & Kathy Lee" oraz w magazynie "The Wall Street Journal".
Skład: ocet, melasa, kapsaicyna, czosnek, cebula, papryka Jalapeno, przyprawy, guma ksantanowa, goździki.
Zastrzeżenie: Sos jest wyjątkowo ostry. Począwszy od zakupu, całe ryzyko związane z jego używaniem i spożywaniem, przechodzą w całości na Nabywcę.
SZKOŁA SSIE ;x