Lista składników
Krem:
Jak zrobić?
Do miski wsyp kaszę, wiórki, cukier, wlej wódkę i wymieszkaj. Zostaw na noc w lodówce.
Następnego dnia utrzeć 1 kostke do pieczenia "Kasia" na krem dodając po łyżce masę kokosową. Przygotuj ciasto. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszaj. Dodaj żółtka i kostkę do pieczenia. Całość wymieszaj mikserem. Wymieszane składniki zagnieć szybko dłonią w kulkę. Zawiń w folię i odłóż na 20 min do zamrażarki by ciasto stężało.
Schłodzone ciasto podziel na pół. Dwie identyczne foremki o wymiarach 22 x 27 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie wyklej cienko ciastem. Ciasto posmaruj dżemem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w termoobiegu około 15 minut w 180 stopniach celcjusza.
Gotowy krem wyłóż na jden placek ciasta, przykryj drugim plackiem. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki.
Temperatura piekarnika : 180 stopni
Czas pieczenia : 15 minut
SMACZNEGO ;)
Inni użytkownicy: srodolologoliatusinojoblazeitmalapertraven86xibiiitjozeflionikolajuan07x1
Inni zdjęcia: 1517 akcentovaKat malaaniepozornaaSynuś nacka89cwa:) dorcia2700Kapliczka elmar26/6/25 inoelia500 mzmzmzPrzemijanie. pamietnikzagubionejLilijki też już kwitną :) halinamDalej trzeba z buta bluebird11