CUKINIOWE PLACKI
składniki na 2-3 porcje:
- 1 średnio duża cukinia
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- 1 jajko
- szczypta soli i pieprzu
Cukinię umyć, wytrzeć i zetrzeć na grubych oczkach. Posypać solą i odstawić na kilka minut, a następnie odsączyć. Wymieszać z żółtkiem, skrobią i przyprawami. Białko ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z cukinią. Smażyć na rozgrzanym teflonie, na małym ogniu pod przykryciem. Ostrożnie przewracać na drugą stronę.
wciąż walczę ze spustoszeniami jakie poczyniła
u mnie agresywna antybiotykoterapia
jestem przeźroczysta
praktycznie nie mam odporności
każde skaleczenie = zakażenie
każdy kłaczek, pyłek = astma oskrzelowa
i weź tu człowieku myśl o pracy magisterskiej
jestem w czarnej dupie ;/