Przepyszne muffinki, które możemy zrobić bardzo szybciutko, w sam raz gdy goście dzwonią z informacją że będą u nas za godzinkę.Więc zachęcam do upieczenia ich samodzielnie w domu.
Wystarczy mieć następujące składniki:
Przygotowanie:
Do jednej miski wsypuję składniki suche oraz posiekaną czekoladę i dokładnie mieszam. Do drugiej miski wsypuję składniki mokre i również bardzo dokładnie mieszam. Następnie suche składniki wsypuję do miski z mokrymi składnikami i niedbale mieszam , ciasto może mieć grudki. To niedbałe mieszanie gwarantuje nam pulchność muffinek. Ja odmierzałam składniki szklanką o 250ml. i otrzymałam 14 malutkich babeczek. Ale spokojnie ciasto zmieści się do typowej blachy muffinkowej mającej 12 otworów.
Muffinki piekę w piecu rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza ok. 20minut, chociaż czas pieczenia jest zależny od piekarnika, należy po 18 minutach kontrolować wygląd mufffinek. Sprawdzam czy się upiekły wkładając patyczek lub wykałaczkę w najgrubsze miejsce ciasta. suchy patyczek świadczy o tym, że są upieczone.
Smacznego!
21 STYCZNIA 2019
6 MARCA 2017
4 MARCA 2017
2 MARCA 2017
19 LUTEGO 2017
16 LUTEGO 2017
16 LUTEGO 2017
13 LUTEGO 2017
Wszystkie wpisyabsentia
8 MARCA 2022
siffcia
5 SIERPNIA 2018
rossan
27 WRZEŚNIA 2017
photoblog
12 MAJA 2016