Długo mnie nie było, więc już omawiam obiad sprzed paru tygodni :D. Nie mogę znaleźć strony, która mnie zainspirowała. Tutaj jest coś podobnego: http://www.agamasmaka.pl/2015/11/kotlety-jaglano-ryzowe.html -> nie używałam mąki kukurdzianej, chyba żadnej mąki nie dodawałam. Cały myk polega na tym, że ciasto robimy z ugotowanej kaszy jaglanej i ugotowanego ryżu - zmieszane dokładnie, wręcz zmiksowane, dodajemy do ciasta ulubione przyprawy, sól. Nadzienie przygotowałam z mrożonego szpinaku wymieszanego ze smażoną cebulką i zmielonym prażonym słonecznikiem. Pulpety obtoczyłam w bułce tartej i zapiekałam. Do tego z pomidorów z działki (te ze sklepu smakują czasem jak papier -> nie smakują) zrobiłam sosik. Nie byłam wcale rozentuzjazmowana, do efektu podeszłam z dystansem, ale ku mojemu zaskoczeniu obiad był naprawdę pyszny!
15 PAŹDZIERNIKA 2017
15 PAŹDZIERNIKA 2017
15 PAŹDZIERNIKA 2017
1 PAŹDZIERNIKA 2017
9 WRZEŚNIA 2017
9 WRZEŚNIA 2017
photoblog
12 MAJA 2016