Dzięki takiemu sposobowi gotowania otrzymamy lepszy smak potraw - jest on bardziej wyjątkowy i delikatny - a struktura potrawy pozostaje nienaruszona. Poprzez próżniowe zapakowanie produktu możemy wydłużyć okres ich przydatności do spożycia a co najważniejsze potrawy przyrządzane tą metodą są zdrowe – technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.
W obecnych czasach w większości kuchni gotowanie staje się masową produkcją, a nie sztuką. Restauracje by się wyróżnić kreują różnego rodzaju potrawy, które podkreślają naturalny smak i jakość stosowanych produktów – można się pokusić o stwierdzenie ze sous-vide jest dość nowym (w Polsce) sposobem na przyciągniecie klienta. Dzięki metodzie Sous Vide możemy przygotować całe danie w jednym opakowaniu. Pakowanie próżniowe pozwala na przyspieszenie marynowania mięsa.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą nową ofertą: http://www.zenter.pl/pakowarki-prozniowe/sous-vide-gotowanie-pro.html
O sobie: Firma CHIVE oferuje dla swoich klientów:
-Organizację, oraz obsługę gastronomiczną-
imprez okolicznościowych, wesela, komunie, imprez prywatnych i firmowych.
-Pomoc dla nowych jak i obecnych restauratorów -
Stworzenie autorskiej karty menu,Przygotowanie restauracji do otwarcia, odbiory, HACCP, projekty technologiczne, optymalizacja kosztów, szkolenia personelu, doradztwo, pomoc w większych imprezach cateringowych i okolicznościowych.