Produkty:
- 5 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- 3 szklanki m±ki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 1 szklanka przegotowanej, schłodzonej wody
- 3/4 szklanki oleju
- 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem, czekamy aż masa zrobi się sztywna. PóĽniej dodajemy wodę i dalej miksujemy.
Następnie dodajemy 2,5 szklani m±ki i proszek do pieczenia. Kolejnie dodajemy olej. Ciasto dzielimy na 2 równe częsci do jednej miski i połow± ciasta dodajemy kakao, a do drógiem o,5 szklanki m±ki (tej co się została). Przepieszac jedno ciasto i drógie. Ciasto wlewamy do tortownicy po ok. 3 łyżki na przepian na sam ¶rodek.
Piec ok. 40-50 min. w 180 stopniach
Pozdrawiam Nalia
Inni użytkownicy: nicoleee222xpaczeolihebygunmagda2025aikata13veryverydreamluko1995mateuszkaminiarzopplpagangodpatiizdoongmailcom
Inni zdjęcia: Upadły anioł. xciemna1544 akcentovaJa nacka89cwaJa nacka89cwa2839492727383835 bez tytułu elbeeKSIĘŻYCOWO/KOLOROWO ... SIERP 6% xavekittyxNa wycieczce elmar;) patrusia1991gdRzepak patrusia1991gd;) patrusia1991gd