Photoblog.pl

Załóż konto

surowce używane w cukiernictwie

Dodane 26 STYCZNIA 2020
Wyświetleń: 273

Aby zacząć produkcję należy zapoznać się z produktami. Ocenić jakość oraz porównać ceny co do marki. Nie zawsze te " najpopularniejsze " są najzdrowsze oraz mają najmniej różnych chemii. 

Są różne grupy surowców:

- mąki,                                                                                         - owoce,

- środki spulchniające,                                                             - alkohole,

- tłuszcze,                                                                                   - kakao,

- produkty mleczarskie,                                                           - kawa,

- jaja,                                                                                           - substancje żelujące,

- cukier i inne środki słodzące,

 

Należy również zapoznać się z zamiennikami danych surowców. Żeby wiedzieć co omijać szerokim łukiem.

 

Najważniejszym składnikiem wpływającym na jakość produktu, który zrobimy jest miłość i cierpliwość. Im więcej tego dodamy tym jest większa szansa na udany i niepowtarzalny wypiek ;-) 

 

 

W najbliższym czasie zagłębię się dokładniej w każdy surowiec, aby pokazać na co zwracać uwagę. Gdyż najwięcej robią te małe szczegóły. Bądźcie czujni, do zobaczenia wkrótce...