Photoblog.pl

Załóż konto
Dodane 7 SIERPNIA 2017 ze strony mobilnej , exif
Wyświetleń: 223

Stoję przed dylematem wybrania kuchenki :D

Jaka polecacie ze szkła hartowanego czy ze stali nierdzewnej ? Nie mogę się zdecydować. Obie są firmy Amica i są piękne :D Czy komuś się zdarzylo, że szkło pękło, palniki przestały działać. Jak z czyszczeniem ? Czy wystarczy reguralne przejeżdżanie szmatką na mokro i ręcznikiem papierowym. Ktora szybciej się rysuje? Słyszałam ,że ze stali , ale na szklanej smugi zostają i kurz. 

1703x2107 Mam ze szkła... czyści się dobrze, tylko czarna jest i trzeba się namachac żeby smug nie było. Ale jest taki psikacz z Biedronki do kuchni i daje radę :)
13/08/2017 10:31:35
xmyluckx Też się zdecydowalam na czarna ze szkla:) Ostatnio tak ja wypolerowalam ,że lepiej wyglądała niż w dniu zakupu :D wypróbuję ten psikacz :)
13/08/2017 18:14:56

justyna0893 Moi rodzice maja ze stali i jest beznadziejna, tzn czyści się spoko, działa bez zarzutu, ale mają ja niecały rok, jednak żeby włączyć palnik trzeba strasznie długo trzymać pokrętło i często gaśnie zaraz po zapaleniu.
07/08/2017 19:09:58
xmyluckx O tych palnikach w kuchenkach ze stali słyszałam właśnie, że tak się robi. Moja mama ma ze szkła od 15 lat i nic z nią nie jest. Jak do tej pory. Tylko każda smugę widać i czyścić trzeba bardzo często. No i sprzedawca mi nagadał że poleca je bardzo, ale że czasem pękaja od nagrzania i się boje. Bo ja mam wiecznego pecha i pewnie mi jakas pokrywka na to spadnie i będzie lipa. Do tego jestem ciekawa czy te ruszty żeliwne dobrze się czyści.
07/08/2017 19:18:02

Zapraszam!